2014-08-18
今日舊同學生日食飯慶祝,我地大家一致讚同重回舊地,黎度九龍城尋覓~九龍城廣場真係變左好多~D食鋪全部吾同晒,我地揀左一間環境寬敞又吸引既日式放題作今晚既用膳地方!黎度既放題選擇比起其他餐廳真係多好多選擇又創新新穎,睇落用料質素應該幾高,仲加埋有韓式料理選擇,例如:泡菜醬炒蟹,韓醬炒年糕,蜜糖燒菠蘿,黑虎蒿麥麵~又有邊爐打!GOOD GOOD~~~一坐得落,個間調幾好~黎度好似仲做D包場活動添,因見到D汽球佈置~好呢!!!即刻點野食,黎度既點餐紙足足有十二張,超瘋狂!我地當然又沙律小食一路食落去,黎個海藻沙律真係好足料.D菜又新鮮,食落口又脆~野飲黎嚕~我嗌左個凍荔枝蜂蜜.不過就甜左D,所以我接受吾到..今日真係好事連連,因未嗌剌身時,已經上送一盆額外剌身拼盆!! [ 因不同人數,不同數量 ]黎個拼盆真係超級超級足料~~一大盒既海膽..長腳蟹~甜蝦~嘩嘩嘩!好鮮甜!好肥味~YUMMYYUMMY!仲有個溫泉蛋,蛋黃好香~~黎呢黎呢~~我既至愛..天婦羅!真係炸得好甘香,D粉好薄身.吾會好似出面甘厚厚粉!中途有好多都忘了影相 = = ‘’’ ‘ ‘’ ‘’ ‘最後黎度尾升 - 甜品~綠茶麻糬
中途有好多都忘了影相 = = ‘’’ ‘ ‘’ ‘’ ‘
最後黎度尾升 - 甜品~綠茶麻糬~哈哈,係餐廳老闆送的,因見到有客人生日!~麻糬食落口軟棉棉,好似食緊D棉花糖一樣!吾會痴牙! D綠茶粉就有D苦澀,中和返麻糬既甜味~~
二百幾蚊一位,飽到.真係好似有左4個月BB甘~超級超抵同品質又好!讚也~~