2018-09-20 710 浏览
«试过一次就够,唔会再食。»今日同男朋友去佐敦买野,所以就open rice下附近有咩食,就见到呢间专门食海胆嘅餐厅。见好多都正评,D菜色又几特别,所以就满心期待晚餐去食。今日星期四,唔多人,得4枱散客,唔洗排队就入座。坐低后打算落单,但老板话执完枱帮我地落单,然后又收埋其他枱D吉碟,又出埋餐等左成15分钟先过黎,同我地讲叫我地转去后座。🤔我本身都系做饮食业,其实如果老板落完单先收枱收碟,客人唔洗等咁耐...转完枱就order左大家一致推荐嘅海胆炒饭、海胆大扇贝,仲有海胆大啡茹、䐁肉芦笋,汁烧鳗鱼。饮品就order左啤梨味啤酒。第一样黎嘅系啤酒,唔知系咪放左好耐先拎过黎,黎到已经冇晒汽泡,但个味个好饮嘅。然后个炒面..最期待嘅海胆炒饭,系真系海胆+炒饭😢炒饭系普通粒粒分明嘅炒饭 然后再放D海胆上去,两者其实完全冇交集😞除左饭上面几粒海胆,饭入面完全冇任何海胆味,就好似食紧个普通炒饭一样,真系好失望。除左大啡菇 同 大扇贝系热,其他所有热食包括个炒饭都系唔热最离谱系烧鳗鱼,一D都唔热,系冻嘅...今日唔系繁忙日子,出紧餐嘅得两枱客(其余两张枱已经出晒餐食紧),唔明点解最基本热食要热出都做
«试过一次就够,唔会再食。»

除左大啡菇 同 大扇贝系热,其他所有热食包括个炒饭都系唔热
最离谱系烧鳗鱼,一D都唔热,系冻嘅...今日唔系繁忙日子,出紧餐嘅得两枱客(其余两张枱已经出晒餐食紧),唔明点解最基本热食要热出都做唔到...😖

除左个海胆炒饭太令人失望之外,其实如果食物系热的话,应该都唔错。

埋单$524,我觉得真系放题仲好食过呢间。🙅试过一次,唔会再食。