一個月前已經想食,打嚟訂位時竟然要等一個月,心諗應該好好食啦,咁照訂啦!終於過咗一個月, 有得食,滿心期待,中午有時間仲專登上 OpenRice 睇下有乜必食推介。點知,超超超超失望,茶餐廳格局,茶餐廳服務,貴價酒樓收費,但係唔好食囉,仲要限時個半鐘 ☹️☹️☹️,上嘢唔算快。 最離譜係未夠鐘已經埋嚟執枱,我話我哋未食完、亦未夠鐘 😡因為一早訂位,所以唔使等,我哋 5 個人,餐廳竟然安排卡位比我哋,多出一個要坐旁邊 (即路口位) 有冇搞錯 😡,張枱係茶餐廳嗰款,所以都唔敢叫咁多嘢食,驚唔夠位放。埋單每人要 $270,唔算飽,好彩有商場現金卷 (最後每人 $190),冇下次 䈑荀 - 最簡單涼菜,冇可能唔好食嘅 即叫即炸嘅油炸鬼,最好食 今晚嘅主角 - 酸菜魚 (4 人份量 $398),唔好食,重味精,唯一叫好嘅係啲魚唔散 雞煲 - $178,超細煲、啲雞冇味,又係重味精 蝦球 - 一般,唔難食 呢個唔記得叫咩,味道一般,但竟然話係廚師推介 😳😳😳三杯飲品就一般啦

䈑荀 - 最簡單涼菜,冇可能唔好食嘅

即叫即炸嘅油炸鬼,最好食

雞煲 - $178,超細煲、啲雞冇味,又係重味精

蝦球 - 一般,唔難食

呢個唔記得叫咩,味道一般,但竟然話係廚師推介 😳😳😳

三杯飲品就一般啦

2022-08-16