2021-10-01
上網睇到荔枝角新開間貓Cafe,好想試吓喺餐廳google form 留咗位,今日午餐時間準時嚟到。店員首先確認有冇預約,因為已經預約滿座,冇得Walk in,好彩有留位入到餐廳入邊,見到收銀處同側邊的位置有唔少的貓貓,有好多小朋友圍住佢哋,但貓貓唔太怕人,有兩隻直情係俾小朋友圍住玩都照瞓覺小朋友會將一啲假花放上貓嘅身上面,貓貓都冇發脾氣,真係幾溫馴午市冇特別提供午市套餐,主食同飲品都係要分開叫。今次試咗個蕃茄牛肋骨意粉同輕食沙律,牛肋骨意粉配的蕃茄汁幾開胃,牛肉入味,肉質鬆軟,小朋友同大人都啱食而輕食沙律就好健康,有兩隻蛋同唔少嘅蔬菜。喺寵物Cafe來講,食物的質素算係唔錯完全有外面Cafe嘅水準嘢飲我哋選咗凍嘅桂花烏龍茶同埋馬騮摵,桂花烏龍茶有啖啖的桂花味,好啱夏天飲而餐廳都支持無飲筒,環保值得支持當你食下食嘢嘅時候,身邊可能會有一兩隻貓經過,都係一個幾有趣嘅食嘢經歷當然,都有唔少嘅食客會係食飽嘅時候,出去玩下貓啦!但有少少可以改善嘅地方,係職員對貓貓嘅品種都唔算好熟悉,例如問職員某一隻貓係咩品種嘅時候,佢原來都唔知道如果知道埋,顧客問起上嚟可以知道多啲,就更加match 貓貓Ca