2021-10-24 159 浏览
灯笼卤味总店系台湾师大夜市,已创立多年,系师大老牌卤味店,首间海外分店就拣左系铜锣湾登龙街开业,果然同🏮好有渊源店舖装修都好有台湾地道情怀,再播住台湾既歌曲,真系好似去左台湾咁呢度主打卤味,以车仔面形式落单,自己拣𩠌,拣面底白萝卜、大陆妹、百页豆腐、素鸡米线台湾人叫生菜做大陆妹,白萝卜都几入味,百页豆腐索左d卤水汁都好够味鸡肾、大豆皮、甜不辣、素鸡王子面甜不辣就系鱼旦,比香港鱼旦烟韧有咬口,大豆皮就好似枝竹咁,又系索汁一流既食物,王子面就同日清小鸡面好相似,成碗都好有台湾既味道猪耳、大肠稻庭乌龙面猪耳、大肠都系我食香港车仔面会叫既𩠌,两款𩠌都卤得入味,乌冬烟韧,成碗好有咬口冷泡桂花乌龙食住咁重味既卤味,饮返支冷泡茶就最岩不过基本上同香港车仔面一样,自己拣𩠌,唯一唔同就系换上卤汁捞面而唔系汤面,两者各有各风味,我本身就好钟意食捞面,所以都觉得几好食

呢度主打卤味,以车仔面形式落单,自己拣𩠌,拣面底

白萝卜、大陆妹、百页豆腐、素鸡米线

鸡肾、大豆皮、甜不辣、素鸡王子面

猪耳、大肠稻庭乌龙面

冷泡桂花乌龙
食住咁重味既卤味,饮返支冷泡茶就最岩不过