2017-12-08 60 浏览
一個人收工去食飯 見到路徳圍好似新開左間越南餐廳wo!!tvb都有黎介紹過原來😂😂 望下餐廳個牌都好似幾多野食 小食都好多types 因為越南野除左個麵 我一定中意叫多個小食 所以就入去試下啦😍😍本來勁想叫個生牛肉湯河(見隔離枱果碗好靚咁🙈)但lunch既時候已經食左牛肉飯 咁我夜晚就唔食lu 叫左個蝦頭膏湯濛粉💁at least唔係度度有💁 小食就要個牛油焗青口試啦!跟餐叫野飲 見個越南滴漏咖啡只係加$18咋🙉🙉🙉我梗係要杯啦😙杯咖啡一黎到就已經聞到好香😍係我好掛住既味道阿!睇住佢漏都開心😂😂😂 跟住個蝦頭膏湯濛黎啦 個湯底我一見到就諗係咪加左色😂點解可以咁橙紅 但食左啖就覺得真係落左勁多蝦膏🙈完全係精華阿 配濛粉最正 因為吸哂d湯底☺️☺️個青口都香蒜味既 不過牛油味就俾蒜蓋過左🤔但有6隻wo 份量同價錢都係抵叫既 講反個咖啡先🙉🙉隻色好靚阿!飲落去又香又純 exactly高質滴漏咖啡既味道 下次一定再黎encore 可以試凍既!!
蝦頭膏湯濛
牛油焗青口