2017-10-10 637 浏览
大圍除左甜品 中菜 串燒外 仲有一檔頗隱閉的小店-坤記腸粉😍🤤店內位置不大 只有大約十個坐位吧 除了腸粉外 仲有其他好多不同種類的食物 例如有魚肉翅 砵仔糕 蘿蔔糕 白粥 燒賣 魚蛋 炒麵等⋯⋯今次我地點了腸粉 白粥 燒賣 蘿蔔糕 豆漿 首先講下腸粉先 真係食得出好薄好滑👍🏽👍🏽食左一次之後就好難忘 真係想再encore😂😆而且價錢平民的呢 燒賣都好大粒好彈牙 唔會蒸到淋哂乾哂 okay喎👍🏽👍🏽蘿蔔糕其實也不錯 這個造型有別於外面的茶樓 哩個蘿蔔糕係蒸嘅 份量十足 一食落口就會發現有足夠的蘿蔔絲藏在中間😋😋值得一試 另外白粥也不錯 雖然普通 但煮得好都好難架 哩度嘅白粥都可以架 食完覺得無咁熱氣 又覺得下火左😂😆 除此之外 之前係度都有食過魚蛋 都幾大粒同彈牙架👍🏽👍🏽
2017-10-07
早餐