2019-07-01
約左人仲有兩個鐘先到晚飯時間, 呢間無極手工拉麵店之前行過都唔覺眼 ,應該新開冇幾耐, 見佢哋嘅裝修都幾特別,晚飯前先來個養生燉湯補下身兼kill 吓time 都唔錯。門前醒獅一隻食店闊落 , 皮梳化坐得舒服, 五點幾時間尚早 ,人流不多, 可以慢慢歎個燉湯。免費供應拌麵良品~ 辣菜脯3款養生燉湯供選, 全部原汁原味燉制,不加任何調味料, 連鹽都不加, 很吸引! 更吸引的是套餐包手工麵都系$58-$68, 可以當一餐飯食, 取價合理。除咗燉湯, 仲有不同種類的食物及多款燒海鮮。養生燉湯 ~ 東方美人 ($63/單湯)我叫咗呢款東方美人燉湯, 材料有竹絲雞、蟲草花、瘦肉及桃膠等, 以燉盅獨立燉製,竹絲雞向來補而不燥, 蟲草花可以提高免疫能力及改善睡眠質素, 桃膠就梗係養顏啦, 呢款燉湯啱晒女士夏天補身, 飲左都唔會變燥底湯頭清澈, 呈淺啡色, 有竹絲雞及豬肉的肉香,亦有蟲草花的菌香, 因為沒有落調味的緣故, 湯頭味道會比較清淡, 若然你食慣重口味可能會覺得淡而無味 , 建議你加少許鹽提升味道 ,我就忠於原著, 飲完覺得味道似淡口版嘅白蘭X雞精。夠火喉, 竹絲雞燉到骨都化了, 一咬即粉
門前醒獅一隻
免費供應拌麵良品~ 辣菜脯
除咗燉湯, 仲有不同種類的食物及多款燒海鮮。
養生燉湯 ~ 東方美人 ($63/單湯)
夠火喉, 竹絲雞燉到骨都化了, 一咬即粉。
香辣鹵猪腸 ($38)
飲完燉湯開咗個胃好想食野添。。。 叫個小食止止口痕吧,猪腸肥美,冇押味,鹵得入味,夠腍, 鹵水香而不死鹹, 再加上麻辣醬, 香香辣辣夠曬惹味, 弊傢伙。。。 胃口仲開大咗,快闪!