2021-10-23
天氣清涼,成班friend又出咗旺角打機,跟住梗係食雞煲打邊爐啦!佢哋鍾意去二鍋頭,平靚正!任飲任食2.5小時,幾十款食物任你揀,任食雞煲、鴨煲、豬手唔使加錢,性價比高。一坐低店員已經有禮貌地叫我揀咗食乜嘢煲,然後很快上菜,食完仲會問你添食什麼,一啲都唔會慳.二鍋頭惹味雞煲侍應哥哥現場開火炒幾下,然後等一陣就食得,雞肉都幾鮮嫩,大大件又多汁,辣度可以自由選擇,辣啲就刺激啲,勁好味。食完辣野就梗係要飲番啲汽水啦!冰爽清涼又解渴。成個雪櫃任你拎,勁正!黑椒豬手煲唔想成日淨係食雞煲咁悶,一於試埋個豬手,黑椒汁勁惹味,少少辣香噴噴,骨膠原充足,以形補形,炆得軟腍入味,口感有彈性。滋補藥膳鍋湯底滋補藥膳鍋可以當湯飲,先飲一碗,少少藥材味,夠晒滋補又保暖,有益健康。好啦差唔多時間打邊爐,有自助區可以攞嘢食,丸丸腸仔午餐肉烏冬魚皮,想食幾多就拎幾多,我就好少食菜嘅,打邊爐就食少少啦!任叫任食嘅火鍋配料都唔輸蝕,牛肉當然唔會放過啦!美國肥牛、鮮滑牛肉、牛肉味濃郁,口感豐富。鮮蝦雲吞、墨魚滑、海鮮類都幾多嘢食,肉質彈牙,最緊要新鮮。最後仲可以食埋甜品,雪糕雪條,完美啦!
二鍋頭惹味雞煲
黑椒豬手煲
滋補藥膳鍋
鮮蝦雲吞、墨魚滑、海鮮類都幾多嘢食,肉質彈牙,最緊要新鮮。
最後仲可以食埋甜品,雪糕雪條,完美啦!