一講台式火鍋,腦海一定會想起麻辣火鍋,原來除左麻辣火鍋之外,原來養生鍋一樣咁出色,如果你不喜歡麻辣,呢到仲有幾款養生鍋可以選擇。 我地選左鴛鴦鍋,挑選兩個湯底,店員奉上湯底後,提我們要先試湯底,果然非常濃香,<酸菜白肉鍋> 用上秘方醃制東方大白菜、極品豬王花腩、配上QQ寬粉絲、風味獨特,酸香醒胃 & <寧神養心鍋> 加入川芎、白芷、天麻、當歸、鮮雞、20斤鮮魚(4小時精餚而成),湯底確實真材實料,是最近食過最值得推介的湯底,品嚐火鍋前可以先渴湯暖身,由於湯底已經好夠味,所以食物不用點醬汁已經好食。 <極上雪花肥牛>,肥牛紋理非常美,入口充滿香濃牛肉味,肉質軟林又嫩滑,必點之一。 由於第一次黎食,想試下多D款,呢個手工丸類拼盤(12粒)最好不過,每款有兩粒,每一款各有特色,分別有鵝肝墨魚丸、黑松露蝦丸、芝士牛肉丸 (牛肉丸中間部分是半溶芝士,整個配撘好夾) 、墨魚丸 (入口好爽,好濃墨魚味)、蝦丸 (無墨魚丸咁彈牙,不過鮮蝦個鮮甜味好突出)、梅菜豬肉丸。