2023-02-09 12 浏览
跟老友相聚搵食,佢book左呢間位於#尖沙咀 #金巴利道 #花月宮。是間新開張不久的餐廳, 裝修美麗典雅甚有氣派,坐位寬濶舒適,店員都很周到有禮貌👍。老友話一定要點,呢個藥膳花雕花膠醉雞鍋滋補一下。湯底堅係十分之多料,待湯滾起便後便盛起飲用,飲到酒味、藥材味,濃郁鮮甜又滋潤,飲完個人即時暖晒🤗,雞件都滑滑的,花膠煲得很軟淋,非常可口,滿滿的骨膠原😘。白鱔片,白雪雪晶瑩剔透,滾一陣就食得,鱔片很新鮮,肉質爽口彈牙, 跟手又飲多碗湯先😊。重慶辣子雞肉餃,這個餃子🥟的材料很新穎,食落辣味不會過重,個人認為幾好味😋。野菌黑松露餃,松露味好香,餃子🥟皮食落煙煙韌靭,都唔錯啊!流心芝士墨魚丸,墨丸很有彈性,芝心丸令我印象難忘,因芝士在我口腔內爆漿,很辣口😝。皇帝菜,夠新鮮又健康☺️ 。青梅竹馬,原來係青梅配上馬蹄爆珠,酸酸的又幾好飲。

野菌黑松露餃,松露味好香,餃子🥟皮食落煙煙韌靭,都唔錯啊!

皇帝菜,夠新鮮又健康☺️ 。

青梅竹馬,原來係青梅配上馬蹄爆珠,酸酸的又幾好飲。
2023-02-09