2020-03-10 202 浏览
一直都想黎呢間Cafe R&C好耐終於因為慶祝朋友生日而黎了🥳🥳鋪面唔算太大,所以冇特登影內部環境😂其實黎到之前已經好想試吓佢個意大利飯仲有班拿迪都好吸引😍😍但因為想試多啲嘢同朋友都決定食佢個lunch set😋雖然選擇比較少🥺我叫咗個忌廉蕃茄煙鴨胸肉扁意粉首先佢個意粉嘅質地同平時嘅扁意粉唔一樣,煙銀之餘,唔會太硬或者太軟,啱啱好!然後佢個醬汁我都幾鍾意!因為本身我個人唔太鍾意食蕃茄,但係加埋忌廉同埋芝士就顯得個番茄醬唔太酸最出色係個煙鴨胸肉😍 真係好有驚喜肉質同佢切既厚度啱啱好,推介!朋友叫咗個青口扁意粉醬汁帶着好濃嘅芝士味青口都唔錯不過份量有啲多,加上個芝士醬,好容易會食膩😂😂建議叫呢個嘅朋友,嘢飲唔好叫奶類嘅飲品我跟餐叫做杯peach fruit tea有少少甜 不過都ok但即使半價都要差唔多$30 以呢個份量來講有啲貴至於我朋友就叫咗杯抹茶latte個外觀就真係幾靚同幾得意但味道就麻麻哋😢朋友覺得佢用嘅綠茶粉質地太粗最後因為朋友生日我私底下叫咗件red velvet cake仲可以留言吩咐畫乜嘢圖樣真係畫得幾靚㗎😍😍味道都OK嘅,不過如果蛋糕嘅種類再多啲就好😂—如果大家係想食佢
一直都想黎呢間Cafe R&C好耐
終於因為慶祝朋友生日而黎了🥳🥳

鋪面唔算太大,所以冇特登影內部環境😂

其實黎到之前已經好想試吓佢個意大利飯
仲有班拿迪都好吸引😍😍
但因為想試多啲嘢
同朋友都決定食佢個lunch set😋
雖然選擇比較少🥺
鮮茄忌廉煙鴨胸肉扁意粉

我叫咗個忌廉蕃茄煙鴨胸肉扁意粉
然後佢個醬汁我都幾鍾意!
最出色係個煙鴨胸肉😍 真係好有驚喜
肉質同佢切既厚度啱啱好,推介!
芝士忌廉青口扁意粉

朋友叫咗個青口扁意粉
醬汁帶着好濃嘅芝士味
青口都唔錯
不過份量有啲多,加上個芝士醬,好容易會食膩😂😂
建議叫呢個嘅朋友,嘢飲唔好叫奶類嘅飲品
Peach  fruit  tea

最後因為朋友生日
我私底下叫咗件red velvet cake
仲可以留言吩咐畫乜嘢圖樣
真係畫得幾靚㗎😍😍
味道都OK嘅,不過如果蛋糕嘅種類再多啲就好😂

如果大家係想食佢嘅嘢食,我都推介俾大家
但千祈唔好因為佢拉花既咖啡以來🤣🤣會失望
2020-03-10