2020-11-26 123 浏览
呢间食海鲜袋嘅餐厅都已经好一段时间,而且非常受欢迎,今日朋友专登相约呢间餐厅食海鲜袋,我当然非常兴奋啦!结果食过之后觉得佢真系名不虚传,有特色又好食!食店装修都非常有特色,行入大门之后随着楼梯上一层,沿途有好似船上嘅木椅同装饰,好像置身在海洋嘅感觉!见到墙上大logo之后就是餐厅真正嘅入口!餐厅食物种类非常多,应有尽有,经过侍应介绍后我们点了这里受欢迎的食物!📍水牛城汁鸡翼先来这个水牛城汁鸡翼,鸡翼十分惹味!外层脆脆的,水牛城汁少少甜,味道特别而且非常好食!配上芝士酱,真系滋味无穷!📍Mr Crab 热海鲜拼盘嚟呢间餐厅就无理由唔试吓佢哋嘅海鲜拼盘!我哋叫咗个combo set! 里面有海虾、八爪鱼仔、海蚬配上薯仔、粟米及香肠!酱汁方面我哋拣咗最受欢迎嘅signature酱汁Mr Crab Cajun Sauce,而且可以选择辣嘅程度,我哋拣咗最少辣试一试!海鲜袋上枱非常吸睛!圆圆的一大个里面已经有齐材料及酱汁,侍应让我们拍照后就开始shake shake 海鲜袋!哈哈!好像表演一样!然后侍应打开个袋放在枱面让我们享用!海鲜袋里面嘅海鲜煮得刚好,不会太熟,加上个signature 酱汁

📍水牛城汁鸡翼
水牛城鸡翼

📍Mr Crab 热海鲜拼盘
Mr.  Crab  热海鲜拼盘

海鲜袋里面嘅海鲜煮得刚好,不会太熟,加上个signature 酱汁果然非常之好食!少少辣而且味道浓郁!食法独特非常好食!
Mr  Crab  海鲜拼盘
Mr  Crab  热海鲜拼盘

📍黑松露海虾忌廉汁宽条面
最后我们叫了这个宽条面,估不到这里的意粉都做得很有水准,忌廉汁非常之丰满厚身,黑松露香气扑鼻齿颊留香,能够带出整个宽条面嘅精髓,海虾新鲜,这个宽条面真是很不错,朋友都大赞好食!

📍Cocktail Drinks
饮品方面我同朋友各自叫了两杯特色Cocktail, 两杯都是侍应介绍的,佢见我们两位女士就介绍了两杯粉红色靓靓的,啱晒我们港女打卡!两杯cocktail叫Fairy Lady 同 Fuchsia, 杯Fairy Lady 酒味较重,有西柚嘅香味!而另一杯Fuchsia 就系荔枝梳打水嘅Cocktail,都非常解渴好饮!两杯饮品都啱女士的!
Fairy  Lady  &  Fuchsia

终于试咗呢间咁出名嘅Mr Crab, 食物水准果然不错!烹调方法特别,而且食材优质,真系没有令我们失望!
水牛城鸡翼
Mr.  Crab  热海鲜拼盘