2016-02-11
年二十八放假第一日 去大角咀揾好野食。之前朋友介紹過有間漢堡好特別,咁就一於去試下啦!店鋪小小,位置不多,一眼睇晒,感覺有點似cafe, 裝修別緻,可以揀座出面或者入面座。亦有外賣服務提供架。餐牌選擇好多,有傳統芝士漢堡,碎蛋牛肉漢堡,仲有好特別既海南雞飯堡,窩蛋牛肉飯堡,北菇雞飯堡,小食,甜品等等我地揀左海南雞飯堡同雙層芝士碑蛋煙肉漢堡加$15有薯條及汽水 可配中國茶,唔要薯條既話有沙律,奄列揀!海南雞飯堡-好好味!飯外面煎到金黃色,脆脆的,食落唔會散,代替傳統麵包配上嫩滑的雞肉,加上泰式醬汁及青瓜絲,用料新鮮,味道比海南雞飯更美味(如果唔食皮既,可以叫走皮架 ) 雙層芝士碎蛋煙肉漢堡- 這個漢堡的確美味,一到香味已經令我流口水喇 漢堡的包外脆內軟,雙層牛肉芝士配上煙肉,碎蛋,生菜,蕃茄,加上BBQ醬汁。咬一啖都要小心啲,因為整個漢堡有一罐汽水咁高,大食既你一定會好滿足。牛肉滿滿的黑椒味,熟度岩岩好, 咬落去十分juicy, 肉汁加上芝士,十分美味,煙肉香口又脆,配上碎蛋沙律,味道絕配呢 整體感覺食完唔會太膩,加埋可樂 正呀 ,食物即叫即做, 用料又新鮮,味道一流,會再
可配中國茶,唔要薯條既話有沙律,奄列揀!
(如果唔食皮既,可以叫走皮架 )