2024-01-19
今日早晨起身心情有啲低落,但一到呢間餐廳,心情即刻好轉🌈!第一招嘅蕃茄湯底火腿通粉,真係好夠哂水準!啲通粉軟熟得啱啱好,每啖都響口中散發出蕃茄嘅醇厚,個人感覺咁樣先叫得上係人間美味,仲有冚家富有營養嘅蔬菜,啲椰菜同紅蘿蔔爽口,青椒加咗點鮮味,著實係開胃。繼續嘆落去,嗰碗麵叫我食到舌頭都要笑開花,幾乎係幸福到不得了!另一邊廂,菠蘿油與沙嗲牛麵都唔遜色,個菠蘿油層次分明,啲菠蘿粒喺嘴裏㩒開,彷彿小巧精靈般咁歡躍。沙嗲味濃郁得嚟又唔會過火,啲牛肉嫩滑入味,吃落有種滿足感。而佢嘅沙嗲牛麵,呀!仲要讚下,啲麵彈牙得嚟唔腍,同牛肉嘅搭配係咁正點,比手勢心口都贊好👌!最後,話埋嗰杯鴛鴦,滋味好調和,茶同咖啡嘅結合,醇厚又帶啲苦澀,飲一口心情就會靚啲。咁早上一餐,簡直完美到無可挑剔,谷我足夠氣力開始新一天嘅挑戰!今次食完真心覺得,呢度的確係每個人都可以開心享受嘅平民美食天堂啊!🍲🥪☕️