2020-12-20 83 浏览
係長沙灣要搵野食唔難,但要搵到好食又岩自己心水的就要比d 心機搵多幾間, 今次比我搵到森記牛雜粉麵, 呢到除左牛雜外,竟然仲有小菜食喎, 岩哂我屋企人啦!因有d 鍾意食粉麵有d 鍾意食飯, 我唔洗周圍去買外賣,一間搞掂哂。⚛ 王牌八寶肉碎泡飯 ~ 天氣凍仔仔就想話食d 熱野, 見到呢到有泡飯,就叫返個食一打開有幾款丸和肉碎係湯到,飯和牛雜果d 係另一盒,佢地主動幫我分湯真好, 材料夠哂豐富,食完仔仔話好好味又溫暖。⚛ 五香牛雜撈麵 ~ 牛雜有齊牛胃、牛腸、牛肺、牛肚, 入哂味好香濃加點蠔油撈麵夠哂滋味, 我仲點一點店內的招牌辣椒油, 一點即再加分,辣得夠香。⚛ 食得粉麵我點都會加碟油菜,今次選擇芥蘭, 滾熟程度剛好, 唔會太腍。⚛ 脆炸蜜糖雞翼 ~ 估唔到食落又有大排檔嘅風味喎, 咬落有雞翼有一點點蜜糖拉絲, 甜甜地又脆。⚛ 秘製沙嗲醬雞球飯 ~ 出奇地呢個最最最正, 佢個沙嗲醬炒得好香,仲要有粒粒花生係裡面,每件雞球都沾滿醬汁,配飯食一流。