2018-09-04
早排同同事傾開計佢話紅磡美食坊嘅名館唔錯,呢日就同屋企人嚟食晚飯。餐廳位於美食坊一樓,環境闊落,坐得舒服。餐牌上有多種食物可以揀,我哋點左:鮮蝦野菜春卷 ($38) - 香脆的春卷皮包住爽口嘅鮮蝦肉、蟲草花、紫椰菜、蘿蔔絲等等,健康美味。私房金黄球泡飯 ($68) - 湯底鮮甜,金黃球係外面脆身略帶焦香嘅飯球,飯球弄散後塑滿湯底嘅鮮甜味,泡飯中帶有脆脆地嘅飯粒,正!欖角肉鬆蒸秋葵 ($58) - 秋葵感爽滑,配上惹味嘅欖角肉鬆,唔錯!蜂蜜柚子蝦球 ($78) - 蝦球大大隻十分爽口,炸漿鬆化,配上酸酸甜甜嘅蜂蜜柚子,十分好食!五仁口水雞 ($68) - 表面舖滿脆口嘅五仁,松子、花生、芝蔴、葵瓜子……雞肉嫩滑有雞味,配上惹味嘅麻辣汁,口感同味道俱佳。黑金流沙包 ($48) - 賣相夠晒型格,黑色的包身口感略帶少許煙韌,加上香甜嘅流沙餡,不俗!呢度食物好味又有特色,價錢公道又坐得舒服,的確唔錯!👍
餐廳位於美食坊一樓,環境闊落,坐得舒服。
餐牌上有多種食物可以揀,我哋點左:
呢度食物好味又有特色,價錢公道又坐得舒服,的確唔錯!👍