2019-06-26
朋友想食串燒,係openrice見到哩間幾好wor地點又就腳,就揀左哩度。我地叫左個餐前小食 《黃金墨魚咀》墨魚咀很爽口,鋪上鹹蛋黃很惹味。之後我哋開始叫串燒😍😍😍。《安格斯牛柳粒》牛肉淋淰,很有咬口,牛味十足,輕輕炭燒過能鎖住肉汁,十分香口。《珍寶帆立貝》Jumbo size 很吸睛。味道鮮甜。加點調味料輕輕燒過已經很好味。《原條蒜蓉茄子》見網上評價甚高所以叫了一客試一試。原條茄子舖上滿滿的孜然粉和其他調味料,味道香濃惹味。茄子本身味道鮮甜,十分好味道.《日式鰻魚焗飯》尤如韓式石頭飯般有飯焦在下面,撈起嚟食味道很正。《芝士丸》味道不錯。中間的芝士半融狀態很好吃。《燒玉子配豬肉鬆》蛋味濃,幾香滑,加上豬肉鬆增添味道!《甜薯串》又香又甜,不錯吃!《燒韮菜 & 燒BB露筍》呢兩款菜用來燒味道很出色!鍾意食韭菜同埋蘆筍嘅朋友不要錯過!食串燒當然要啤啤佢,餐廳有優惠Asahi 兩杯$88 (每天晚上9:30後)!確係傾計飲酒食嘢不錯的地方!
之後我哋開始叫串燒😍😍😍。
《安格斯牛柳粒》
《珍寶帆立貝》
《原條蒜蓉茄子》
《日式鰻魚焗飯》
尤如韓式石頭飯般有飯焦在下面,撈起嚟食味道很正。
《芝士丸》
味道不錯。中間的芝士半融狀態很好吃。
《燒玉子配豬肉鬆》
蛋味濃,幾香滑,加上豬肉鬆增添味道!
《甜薯串》
又香又甜,不錯吃!
《燒韮菜 & 燒BB露筍》