2019-10-01 284 浏览
其實要食一餐豐富美食真係要靠運氣,就今次係我住呢頭開飯,居然都食得咁滿足真係有驚喜,講緊係呢間人氣烤吧唔至有得食咁簡單除左有人氣招牌烤魚係必食推介外,仲有一系列雞煲同其他特色鍋提供,真係有好多美食選擇先食碟前菜川辣牛𦟌比較鐘意食牛就點左呢款牛之豐盛鍋一同品嚐,口味要辣咁食先刺激,同埋其他火鍋配料,等左陣已見鍋底出來賣相十足陣陣牛香味未食先興奮,可以盡情地享受一番牛鍋裏面已有7款部位,有牛脷、金錢肚、牛肺、牛𦟌、牛孖筋、牛坑腩同肥牛,件件都有咁上下份量,入口肉質香軟味濃厚,口感飽滿之餘肉吸收湯汁精華熱辣辣咁食特別惹味,而且提供白飯任食真係絕配連湯汁食更滋味當然唔止食鍋咁單調,呢度仲有串燒提供又可以點幾款食下先來有燒粟米肉粒香甜多汁,另一係燒原條茄子配上蒜蓉同蔥粒,入口啖啖香嫩茄肉輪到有蒜香燒生蠔,食到肥美鮮甜肉汁口感十足食到咁上下時間仲有卡拉ok唱夠晒熱鬧,最後食埋是日精美甜品已經好滿足嘅一餐。
先食碟前菜川辣牛𦟌
陣陣牛香味未食先興奮,可以盡情地享受一番
肉吸收湯汁精華熱辣辣咁食特別惹味,而且提供白飯
任食真係絕配連湯汁食更滋味
當然唔止食鍋咁單調,呢度仲有串燒提供又可以點幾款食下
輪到有蒜香燒生蠔,食到肥美鮮甜肉汁口感十足