2009-01-18 12 浏览
一向知北角多日本野食,但係通常都淨係去元氣同京味和風料理,今次係第一次黎呢間櫻壽司,無諗過又幾好味喎舖細細,座位唔多,3張大卡位已經霸左半間舖,好彩今日1點去到都仲有位卡位好大,三個人位六人大卡位,好舒服叫左2個午餐定食同一份三文魚刺身(薄切),一枝花之舞清酒定食1(三文魚刺身+叉澆拉面):得3件刺身,叉燒拉面就幾大碗,拉面夠彈牙,湯底亦好味,唔算太咸,叉燒有D鞋,不過都OK~總之拉面本身就好味~定食2(壽司拼盤):估計有10-12件(同人地一齊食,唔好意思數),有三文魚,墨魚,蝦同吞拿魚,每件都幾大件,飯酸酸軟軟的很好味,一D都唔硬,但係唔知點解暖暖地...上面的刺身都幾厚身,而且好鮮美!正三文魚刺身:無諗過咁多!我估至少有10塊,我地要左薄切,如果厚切就和味喇!三文魚刺身都有分背同腩,我地要背,已經好新鮮,而且好肥美,據說腩會仲肥D~搞到我呢個三文魚怪好有遐想呢花之舞:Auntie Uncle話飲左好舒服,我無飲,但係浸晒係熱水度,感覺都真係會幾好飲的覺得佢D刺身同壽司既質素唔差得過元氣呀!見人地D飯同火煱都唔錯呢!下次可以去再食呀! 多謝晒Auntie Uncle

卡位好大,三個人位六人大卡位,好舒服

叫左2個午餐定食同一份三文魚刺身(薄切),一枝花之舞清酒

覺得佢D刺身壽司既質素唔差得過元氣呀!見人地D飯同火煱都唔錯呢!下次可以去再食呀! 多謝晒Auntie Uncle