2019-09-15 256 浏览
老公話好耐無過西環,所以今日黎左依頭,見到依間簡約風既cafe就入左去。佢店面係落地大玻璃,室內係我鐘意既白光,牆上掛著一幅幅現代又簡單既圖畫,播著輕快既音樂,整個環境都好好。依度大部份人都拎住部notebook,真係好文青呀,我地2個拎就住手機😝我點左個selection pasta, 有冬陰功意粉同我揀左依個啤酒生牛肉鴨胸意粉。鴨胸肉好滑好入味,一點都唔「鞋」,烹調得非常好!意外既驚喜🥰個黑椒汁做得好好,又唔會太多,令到意粉吸收左,又唔會有太好醬汁黏係嘴唇上👍🏻加埋黑胡椒係面,更惹咪。All day breakfast將佢地自家製既蘋果伯爵茶果醬塗係香脆既麥包上,好清新,好refresh, 再配成熟度岩岩好既牛油果。感覺很好!炒蛋好滑,加左少少鹽同胡椒調味,令雞蛋味道提升!佢既意大利香腸好正,用义义入去有少少芝士汁bit 出黎架🤩仲有帶咸香既煙三文魚,食完個口仲留有少少餘香。仲有厚切煙肉,整個All day breakfast 令人非常滿足。Americano一般凍美式咖啡香味都比較淡,但這個咖啡香氣比較突出,而且口感都幾滑,甘而不苦。Chocolate 個凍朱古力做得好好呀,真係

加埋黑胡椒係面,更惹咪。

All day breakfast

炒蛋好滑,加左少少鹽同胡椒調味,令雞蛋味道提升!
佢既意大利香腸好正,用义义入去有少少芝士汁bit 出黎架🤩

仲有帶咸香既煙三文魚,食完個口仲留有少少餘香。

Americano

Chocolate
個凍朱古力做得好好呀,真係有朱古力架,香濃又滑,岩晒咁熱既夏午。
而且佢地仲好環保,走飲管架👍🏻

黎到依度飲咖啡又點可以少左件蛋糕呢~
老公點左個士多啤梨芝士蛋糕,外貌好吸引,質地軟又滑,好香士多啤梨味,咬到士多啤梨籽架,而且一點也不膩!
好正呀!
2019-09-15