2019-03-20 131 浏览
之前喺上環區番工,成日同同事試唔同既菜~ 今次同事就揀左呢間西班牙la postre餐廳~其實之前都去過佢銅鑼灣分店 覺得唔錯 今次就同同事再黎上環店試試~ 先試一試前菜: 芝士煎蟹餅蟹餅用蛋餅做底,四周圍上蟹鉗再鋪滿木魚絲,而蛋餅內混合了洋蔥和芝士,兩者令其整體香味更為突出。主菜黎喇! 西班牙海鮮飯:呢個係必點! 勁多海鮮(蜆,青口,大蝦等,飯內還配有櫻花蝦和蔬菜粒增加其爽脆的口感,而點點的微辣,令整道飯好惹味藍莓芒果莫希托(左)鮮雜果莫希托(右):莫希托理應是雞尾酒,但這裡竟然有無酒成分,當然要一嘗究竟,青檸與薄荷的清爽口味,配上鮮果的清甜,使得這種鮮豔奪目的飲料成為餐廳熱門飲料。雜果麻糬窩夫:外脆內軟完全可以用來形容這道窩夫,外面是剛出爐還熱的窩夫包裹著軟糯非常的麻糬,再加上時令的水果作伴,配上一球渾圓的雪糕,令到這整晚的西班牙菜之旅得到完尾的結束
之前喺上環區番工,成日同同事試唔同既菜~
今次同事就揀左呢間西班牙la postre餐廳~

先試一試前菜:

芝士煎蟹餅

主菜黎喇!

西班牙海鮮飯:呢個係必點!