2022-07-05 97 浏览
之前喺IG成日見到呢間好靚嘅打卡cafe🗻富士山造型飯團、超靚嘅和風碗碟真係好吸睛😍所以就book咗枱去食和風料理🤤店舖裝修非常日系 木系佈置令人感覺非常舒適料理可自選配搭 睇得又食得 甚至連甜品同飲品都好靚又特別😍啱晒日系文青去打卡食飯🎞🍱三品料理 ($88) 2cold 1 hot清酒溏心蛋、山賊汁雞卷、黑醋唐揚雞、三文魚富士山飯團糖心蛋充滿酒香 橙黃色嘅流心蛋黃配飯一流🥚雞卷嫩滑 醬料偏甜 係一個幾開胃嘅涼菜黑醋用一個非常靚嘅彩色小碟裝住 🌈唐揚雞份量唔多 但係都脆口 肉質juicy富士山飯團賣相非常吸引 啱晒打卡🗻📸但味道偏淡 中間餡料唔算多🍙🍱四品料理 ($108) 3cold1hot/ 2cold2hot桂花糖漬蕃茄、軟綿馬鈴薯蛋沙律、本格金平牛肉、紫薯薯餅、明太子富士山飯團桂花糖漬番茄幾有驚喜 原隻蕃茄送上🍅酸酸甜甜又凍凍的 非常開胃馬鈴薯蛋沙律確實軟綿 仲有淡淡牛油香🧈一球蛋沙律份量幾夠 食晒成球都幾飽肚金平牛肉醬汁偏甜 牛肉唔韌有惹味紫薯薯餅唔會過甜 炸衣脆而不油🍠明太子富士山飯團同樣係藍色的不過同樣味道偏淡 賣相搭救啦🤣🍨香港奶茶獅子山 ($98)周圍見到好多人都係
之前喺IG成日見到呢間好靚嘅打卡cafe🗻
富士山造型飯團、超靚嘅和風碗碟真係好吸睛😍
所以就book咗枱去食和風料理🤤
店舖裝修非常日系 木系佈置令人感覺非常舒適
料理可自選配搭 睇得又食得
甚至連甜品同飲品都好靚又特別😍
啱晒日系文青去打卡食飯🎞

🍱三品料理 ($88) 2cold 1 hot
清酒溏心蛋、山賊汁雞卷、黑醋唐揚雞、三文魚富士山飯團
糖心蛋充滿酒香 橙黃色嘅流心蛋黃配飯一流🥚

金平牛肉醬汁偏甜 牛肉唔韌有惹味
紫薯薯餅唔會過甜 炸衣脆而不油🍠
明太子富士山飯團同樣係藍色的
不過同樣味道偏淡 賣相搭救啦🤣

🍨香港奶茶獅子山 ($98)
周圍見到好多人都係嗌富士山
所以我哋就想試個特別啲嘅獅子山🇭🇰