2018-10-24
同事離別在即,梗係要帶佢食好嘢啦!要地方寬敞、坐得舒適、食得飽又要食得巧,我會揀喜善!平日如果唔係咩大時大節,一般行入去就有位!店內地方闊落,枱與枱之間有一定距離,絕對唔會背貼背。侍應服務超細心又醒目,舉手就即刻有人過嚟,九龍灣區酒樓嚟講,佢嘅服務一定係 no.1 食品方面,點心選擇同一般酒樓差唔多,亦有午市套餐,特價甜品/點心/小菜…… 所有味道都係水準之上,下列想介紹幾款比較特別嘅!豉油皇銀絲炒麵 - 看似簡單,往往就最顯功架!豉油皇炒麵最難就係,醬料要均勻、麵質要乾身爽口、既要有鑊氣又要唔油膩,喜善做到喇!仲做得好好 百花釀蘿蔔糕拼炸雲吞 - 前者出奇地咁夾,蝦膠嘅爽口鮮甜配搭足料蘿蔔糕,鹹甜香鮮齊晒,味蕾大滿足!炸雲吞嘅雲吞皮比坊間薄啲,所以炸起嚟又會脆啲同埋少油啲,醮汁係傳統嘅甜酸咕嚕醬,有助化解油膩感!鮮蝦腸粉 - 餡料嘅蝦真係新鮮蝦仁,食得出佢嘅爽甜味道。腸粉皮滑溜溜,但略賺粉漿太稀太薄,個人喜愛較厚身嘅腸粉。麻辣豬耳 - 特價小菜,可惜唔麻唔辣,麻就只有麻油味,花椒欠奉,感覺有形無味咁 鮑魚酥 - 中西合璧嘅精緻點心,西式酥皮起酥脆,餡料用白汁薯蓉,配以紅燒鮑魚仔裝
鮑魚酥 - 中西合璧嘅精緻點心,西式酥皮起酥脆,餡料用白汁薯蓉,配以紅燒鮑魚仔裝飾,配搭出豐富嘅口感!
喜善嘅食品,服務,環境都非常高水準,午市仲有信用卡優惠,以後响九龍灣飲茶就離唔開喜善喇!
豉油皇銀絲炒麵
炸百花蘿蔔糕拼雲吞