2023-03-13 19 浏览
今次Eat with Miss Asia + 才女👸👸👸Tomato Chan , 約咗去位於將軍澳澳南海岸食街嘅Koka小野人食串燒…. 沿途行入去環境幾好,邊行邊傾下計幾舒服,傾傾吓計先知佢仍然係一個學生,喺HKU讀緊PhD, 主修宋代歷史📙📙📙 令我個深深體會到書中自有黃金屋,因為年紀輕輕嘅佢已經出咗8️⃣本小說💪🏻💪🏻💪🏻 而其中4本係武俠小說,宋代肯定有好多武林豪俠,吸引左呢位美貌與智慧並重嘅Miss Grand Hong Kong 2022~ 😄😄😄美濤秀秀點餸要求多肉少菜&唔辣~ 於是我哋點咗好多肉類串燒🍢🍢🍢 & 少量海鮮:羊肉串、牛肉串、牛舌片、雞肉串、雞中翼、Q彈豬頸肉、墨魚丸、金菇、茄子、芝士燒蠔 🦪🦪🦪 Waitress將d燒好嘅串燒送過嚟,然後放喺圖2中嘅保溫爐上keep warm, 食時每串仍然暖暖地,可以慢慢一路傾計一路食👍👍😋📝📝📝 至於味道方面肉類串燒水準比較高,全程燒完仍然保持juicy, 保留到原有嘅肉質👍👍 金菇亦唔錯,其他嘅就不過不失~ ⭐️⭐️⭐️串燒default係辣,要走辣要係QR code落單時備註~