2023-01-12
呢度嘅湯底🤤真係好正🤤 今次嗌咗黑蒜豬骨鍋$328,好入味,令到所有食物都唔係好洗用醬油都得🤔 不過佢外面有兩條柱嘅位俾你拎配料,配料種類多到我特登記低咗😂 因為完全唔知幫人拎乜好😂 有蒜蓉、麻醬、蔥花、芫荽碎、指天椒、炸蒜、腐乳、芝麻粒、花生碎、潮州辣椒油、沙茶醬、黑醋,有好多平時比較偏門的配搭,呢嗰都值得加分😝 叫咗香江併 $798 - 有好多款唔同牛嘅部位,全部絕對係高質嘢,有牛香又淋🤤 牛心頂同黑柏葉係我平時唔會叫嘅嘢食,煮幾秒就食得,淡味啲,但好爽好脆,呢嗰我建議點豉油食,個人中意牛心頂嗰口感多啲 😝七色丸 $98 - 全部都係自制,出面買唔到😂 味道方面有黑松露、鹹蛋黃、青咖喱、蟹子、紅咖喱、椰芋、南乳,中唔中意就見仁見智,但真係好特别,值得試下七色丸或者七色餃子🥟佢啲飲品似平時西餐廳嗰類,鳳琉香$78異世界$88兩款特別得嚟都好飲,前者主要用鳳梨汁同埋薑味汽水沖嘅;後者就係奇異果加蘆薈汁加梳打