2018-02-07
身邊有好多朋友同同事都同我講養心殿既火鍋好得,湯底好好味,終於忍唔住要搵日放工去試試!放工時間7點半,去到餐廳已經差不多坐無虛席,相信口碑真係唔錯,好多人walkin都失敗,所以有興趣既朋友一定要訂位!《養生鍋+美人鍋》第一次黎當然係想試多啲野啦,所以揀左鴛鴦鍋~最驚喜嘅係鴛鴦鍋都唔需要額外收費,非常抵讚!美人鍋有半隻烏雞,湯中仲有好似啫喱既桃膠!桃膠有豐富膠原蛋白,養顏一流!另外養生鍋比較重藥材味,仲有好多人參,豆腐同鴨血,真係食湯底都飽左一半,飲湯已經好滿足!《手工丸類拼盤 $108》拼盤有六款唔同嘅丸,粒粒都幾彈牙爽口。《酒香白肉 $58》雖然個樣唔係太討好,但呢一客白肉好抵食,份量唔少而且價錢好平。《羊肉片 $108》每片羊肉都變成捲捲,賣相精美。羊肉唔太有膻味,好啱怕膻味既朋友仔。《即炸響鈴 $68》打邊爐點可以無響鈴!見到餐牌寫即炸,當然非常心動!響鈴同預期一樣香脆,浸一浸湯底更好味。好欣賞!雖然只係點左一支啤酒, 但都會用酒桶放着,令啤酒保持冰冷嘅溫度!
《養生鍋+美人鍋》
《手工丸類拼盤 $108》
拼盤有六款唔同嘅丸,粒粒都幾彈牙爽口。
《酒香白肉 $58》
《羊肉片 $108》