餐廳:四寶食堂 (旺角)地址:旺角豉油街23號地舖晚上走到旺角街頭,鬧市境況再次浮現,今次被呢間四寶食堂吸引咗入去😍,湖水綠同埋打卡花花牆,加埋中西合璧嘅嘢食,比你有別樹一格嘅食飯享受,打破傳統茶餐廳嘅框框「安唔安心?唔安心你仲有選擇可以揀嘅!」晚市堂食開始恢復,最多人擔心嘅都係驚食得唔安心,準備入去果陣店員問到,咁我就緊係拒用安心出行啦🙅‍♂️今次同朋友點咗下面嘅食物🍴:經典叉燒滑蛋飯 $62燒美國頂級封門柳 $138小食拼盤 $128估唔到可以左一啖叉燒滑蛋飯,右一啖五成熟封門柳🤣。滑蛋同叉燒嘅份量都幾多,滑蛋唔係全熟,仲有少少蛋汁嘅香滑質感,叉燒原片上,半肥瘦叉燒惹味之餘仲可以保留原片食嘅口感;封門柳揀咗五成熟,喺牛橫隔膜嘅肌肉,每隻牛得一條,肉味較濃郁,油花唔多,切開肉汁豐富,so juicy😋,配埋餐湯同埋夠待別、份量又多嘅松露海鹽薯條,果然連薯條都唔馬虎😎,大愛佢地呢款香口唔鹹嘅薯條小食拼盤有兩款雞翼、香草豬肉腸、洋蔥圈同炸薯條,鍾意食香口小食嘅人叫呢個拼盤就啱晒🤤,我特別鍾意佢用竹籤拮住嘅香辣雞翼,唔知呢度有冇雞翼控呢😆?洋蔥圈賣相吸引,不過就有啲厚粉🤏,蘸埋辣醬食就會好啲
餐廳:四寶食堂 (旺角)
地址:旺角豉油街23號地舖

今次同朋友點咗下面嘅食物🍴:
經典叉燒滑蛋飯 $62
燒美國頂級封門柳 $138
小食拼盤 $128

估唔到可以左一啖叉燒滑蛋飯,右一啖五成熟封門柳🤣。
叉燒原片上,半肥瘦叉燒惹味之餘仲可以保留原片食嘅口感;
封門柳揀咗五成熟,喺牛橫隔膜嘅肌肉,
果然連薯條都唔馬虎😎,大愛佢地呢款香口唔鹹嘅薯條

我特別鍾意佢用竹籤拮住嘅香辣雞翼,唔知呢度有冇雞翼控呢😆?洋蔥圈賣相吸引,不過就有啲厚粉🤏,蘸埋辣醬食就會好啲;仲有充滿香草味嘅豬肉腸🌿,老闆可唔可以要多兩條🤫

除咗旺角店,仲有銅鑼灣同北角兩間分店,不過對於我呢啲九龍人嚟講旺角店就就腳好多🦶
2021-02-20