2019-11-15 111 浏览
湾仔都有几间被旅游书不停推介主打烧味的食肆,成日都人山人海人龙排到出门口,虽然大家都知道旅游书推介得都是一般货色(平常街坊是不会帮衬)这间新餐厅在敢在这区插旗显然是对自家出品甚有信心,门口见到D烧味睇落好香脆好吸引!另外吸引到我注意是这张黄色的易拉架,店家逢星期六都会派烧味饭盒100个给长者。第一次嚟,店员推介我试试这里的招牌乐脆烧鹅叉烧饭套餐。叉烧拣左半肥瘦,每片厚薄适中有少少㶶边,未食已经闻到蜜汁香,口感唔柴得来好嫩。烧鹅比较肥左少少,不过配埋鹅油食就刚刚好,个皮烧到好似玻璃片咁通透脆卜卜,油香入口即融 ,内里肉质一d都唔会干,好好食!原来佢地有自家嘅烧味炉,食得出系经验呀!拍青瓜系用自家调味的酱调味,好爽脆~~~70多元的套餐会跟白饭,汤同埋一客拍青瓜,餐盘餐具有青花图案,好精致。就咁睇呢个价钱来讲算是中上,不过真系好食又够份量,呢个质素值得一试!
第一次嚟,店员推介我试试这里的招牌乐脆烧鹅叉烧饭套餐。
拍青瓜系用自家调味的酱调味,好爽脆~~~