2018-01-27
港式All Day Brealfast 系列(2) -- 梅園餐室今次去到屋企行過D 既梅園餐室, 係黃大仙蒲崗村。間野開左無30年都有20年, 一副舊裝潢, 完全唔洗去果D羅X記/火水X 果D餐廳扮晒懷舊FEEL的餐廳。港式All Day Brealfast 一睇就知咪又係果D, 姐係早餐呀, 午餐呀, 常餐呀, 特餐呀, 果類囉。我十一點半去到, 早餐就無喇(28蚊), 不過想食番呢D野可以叫奄列餐(36蚊)個餐就係張相GAM多野, 火腿奄列, 沙哆牛米線, 熱奶茶。個奄列at least 用左3隻蛋, 所以比早餐貴8蚊 (OK 啦, 洗咩食3.6牛X 餐廳丫....蛋多自然就夠滑)蛋汁一路食一路流, 太好吃了。沙哆牛米線就一般般, 無得強求。熱奶茶水準OK GA, 我估佢粗的茶葉無放很多, (因無咩苦澀味) I Like it。服務唔好預好nice 好nice 呀, 始終係住附近的師奶呀姨, 不過食得多先感受到果種人惰味。
今次去到屋企行過D 既梅園餐室, 係黃大仙蒲崗村。
港式All Day Brealfast
蛋汁一路食一路流, 太好吃了。
沙哆牛米線就一般般, 無得強求。