呢間點心店有好幾間分店,咁啱到旺角做嘢,一於lunch 試下佢。 入座/等位:平日中午十二點幾黎,都已經滿哂人。要攞飛仔等,咁啱四人位有人食完,等左五分鐘左右。 等嘅期間,可以寫定食咩。 環境:我會形容為半開放式空間,基本上成間店係無“牆”嘅。 都係一啲印左傳統店鋪嘅裝飾,應該係想營造露天大牌檔feel 嘅餐廳。感覺空間感幾好。 食物:鮮蝦腐皮卷,$30。 好脆同埋入面嘅肉係實嘅,食落唔空虛。牛肉腸,$28。 腸粉底食落唔會有工業膠感,就算放涼左都唔會變厚底,感覺到係新鮮整。肉都好好,唔會有一種一般牛肉腸嘅“腥”味。時菜,$20。 無咩特別,正常。 魷香肉餅飯,$39。好香,飯唔會太乾,十分適撈豉油同肉! 肉餅都唔會過咸,成個醬油肉餅同飯配合得好好。 黑椒牛仔骨,$38。牛仔骨正常。 老馮鮮蝦餃,$38。皮唔穿有汁有滿足感,完全做到哂,無令我失望。 蟹子燒賣皇,$36。 食落豬肉份量肥瘦適中,我本身好鍾意呢款有嚼口但唔油嘅肉質。總結:我覺得呢間CP值係高嘅,特別放係旺角呢個地段。但多人黎食就真係要早啲攞位。

等嘅期間,可以寫定食咩。

感覺空間感幾好。

食物:
鮮蝦腐皮卷,$30。 好脆同埋入面嘅肉係實嘅,食落唔空虛。

時菜,$20。 無咩特別,正常。

黑椒牛仔骨,$38。牛仔骨正常。

2025-04-30