记住嗌饭要早少少预备,咁你就可以安安乐乐行去攞。跟住我就扑去食我嘅意式茄汁鸡扒蛋盖饭——茄汁由幼滑变身做咗精彩嘅甜酸,鸡扒煎到啪啪声,外层脆得嚟又维持咗嫩滑中心,嗱,一啖落去丰富多汁!味道正到飞起,还有一簇粟米,随鸡扒嘅香气蒸发上嚟,真心满意。讲转啲小食,我点咗日式炸饺子,外脆内软,哗,简直系屋企煮嘅都未必咁正。再加上啲酱汁,微微地酸,好正!唐扬鸡件件都炸得啱啱好,外面金黄,入口就系瞬间融化,肉质鲜嫩得黎汁都飞出泥,非常惹味。朋友叫咗寿喜烧牛肉汤乌冬,肥牛片片厚实,游泳喺自家调制嘅甘甜酱汁中,汤底优雅,乌冬Q弹,一个字—正!啲配料仲一应俱全,都系每一啖都感觉得到思家味𠮶种层次分明。Post完食评,又食晒啲好嘢,心情实在唔错!下次记得要试埋其他味道,撑唔住再嚟转转!👍🍣🍜