餐厅: 永年士多 (兆安廣場)
资讯:

2019-03-08 304 浏览
平時經過銅鑼灣見到永年士多門口排著長長既人龍,剛巧今日晚上經過比中午人流少,今日终於可以去潮聖,排一排隊果然係有原因的,絕對是正確的。店內環境清潔,裝修都令人感覺好舒適,店員態度亦非常友善有禮貌。一場o黎到,當然要叫大碗麵,配料有十樣,豬腸、魚蛋、鷄翼、 蘿蔔、豬皮、豬紅、雞翼尖、 紅腸、菜、魷魚,可以話乜都有d。啱晒啲心大心細,又有選擇困難症嘅人,例如我。最愛的豬腸夠入味,感覺新鮮乾淨,沒有異味。陳皮魚蛋彈牙清香,蘿白清甜。豬皮又爽又入味。抹茶紅豆冰 ($15) 有驚喜,真的很多紅豆!抹茶味亦都非常濃郁,但又不會太甜,可以一試。最後再追加多叫了鮮油多士,厚多士外脆內軟,微微烘燶,夾著鮮油,好快被我KO 了 ,下次一定再encore 。總括o黎講,永年士多日日大排長龍都係有原因既,值得一試。

總括o黎講,永年士多日日大排長龍都係有原因既,值得一試。
2019-02-21