2020-04-08 10 浏览
每次行街仲有機會食到多款港式美食,不過係云云咁多款美食之中,人氣首選就一定係車仔麵夠晒地道風味,可以自由配搭多款配料,是日去咗豉油街呢間港式風味十足嘅車仔麵店品嚐一下美食係餐牌上已有各式各樣食材,連同招牌小食同大碗飯提供,食住車仔麵嘅同時食到其他港式小食一定滿足到我嘅食慾,先點了呢款招牌車仔麵,已有九款特選配料咁多再襯個粗麵底,點埋招牌小食連飲品是日晚餐正式開始先來有小食日式吉列蠔,炸得金黃香脆,入口鬆化啖啖鮮甜嘅蠔肉,點埋醬汁一邊食更惹味輪到招牌車仔麵有辣魚蛋、魷魚、豬皮、豬紅、雞翼尖呢D車仔麵不同缺少嘅食材品嚐之前記得落埋枱上不同醬料一齊食更加滋味,尤其係辣菜脯必定要吃先食件大蘿蔔入口甘甜美味特別多汁,接住有瑞士雞翼肉質吸收晒瑞士汁香味特別正仲有肥美爽滑嘅豬大腸同滷水蛋食得津津樂道繼續一邊食住一邊享受一餐原汁原味港式美食。
輪到招牌車仔麵
有辣魚蛋、魷魚、豬皮、豬紅、雞翼尖呢D車仔麵不同缺少嘅食材
仲有肥美爽滑嘅豬大腸同滷水蛋食得津津樂道
繼續一邊食住一邊享受一餐原汁原味港式美食。