(非会员)
2010-02-16 14 浏览
久居美國,最近回港撞岩情人節女朋友想食Ruby Tuesday,咪去試下咯女朋友未到,一個人又有少少餓就叫左個普通既Buffalo wings碟雞翼黎到,一睇就知一定唔係Buffalo味 (最衰無相機響身)人地Buffalo 係橙色兼成陣酸味架嘛,佢果碟係啡色帶甜味以下係我地既對話:我::小姐,呢碟好似唔係Buffalo wings喎...你地係咪搞錯左?侍應: 下?!呢個係Buffalo wings黎架喎,乜唔辣咩?我:我食左Buffalo wings咁耐,Buffalo Wings 係橙色帶酸辣味,你呢個明顯唔係咯侍應:我地個Buffalo wings係咁架喎!如果唔岩食既...(未講完)我:(打斷佢)算喇!無野喇!一句我地個Buffalo wings係咁架喎,我已經無晒mood同佢講,更加無晒mood食但係女朋友想食,我就陪佢食 ,D雞翼唔係唔好食,但係情況就好似去酒樓飲茶,我叫碟揚州炒飯,佢黎一碟咸魚雞粒炒飯,仲要同我講佢地既咸魚雞粒炒飯係咁架喇...完全唔掂咯!跟住我決定唔食主菜,女朋友叫左塊肉眼塊肉眼黎到,我試左少少,無乜肉味,仲要淋埋磨菇汁完全係花園餐廳既作風,只係爭塊鐵
久居美國,最近回港
撞岩情人節女朋友想食Ruby Tuesday,咪去試下咯
以下係我地既對話:
我:(打斷佢)算喇!無野喇!

但係女朋友想食,我就陪佢食 ,D雞翼唔係唔好食,
但係情況就好似去酒樓飲茶,我叫碟揚州炒飯,
完全唔掂咯!
跟住我決定唔食主菜,女朋友叫左塊肉眼
塊肉眼黎到,我試左少少,無乜肉味,仲要淋埋磨菇汁
完全係花園餐廳既作風,只係爭塊鐵板

各位食家,如果想試真正既美國菜,
McDonald既巨無霸餐會比呢間垃圾更正宗
Buffalo Wings既,香港我暫時未搵到,
但係上海,北京,台北都有既Hooters 絕對夠晒正宗
至於塊扒,去呢間垃圾食既不如去花園餐廳食好過,仲要平D tim
不過Ruby Tuesday有一個好處既:坐得比較舒適
下次會再去既,如果唔駛錢既話
2010-02-14
庆祝纪念