2023-01-21
🔹️叁不館🔹️店舖門口位置見到“麗花皇宮夜總宮”既燈牌,今晚要來點不一樣嗎?店舖裝修都彩用80,90年代既設計風格,連餐桌椅子及牆壁都有用心設計,充滿港式地道情懷,入內用餐彷如時光倒流🫣Menu都好用心設計,好似以前既報紙設計,今晚宜揀個湯底,就點左個【今晚卜卜蜆鍋】我見係特別推薦鍋底,必定好食🤤 蜆鍋材料份量多又豐富,蜆肉有認真處理過,落火鍋材料前店員提點,先飲一碗湯頭🤤 好鮮甜整體都唔錯,店員詳細提及食材烹煮時間,亦為我地推薦燒酒,話有新既士多啤梨味好受歡迎,味道唔錯,我地就來了一瓶加啤酒飲👍🌽椒鹽粟米平時食大排檔都必點既👍呢款有點偏辣但好食既🥢大連鮑魚擺盤已夠晒靚,已細心界好花,方便放入邊爐鍋易啲熟,店員提示滾三分鐘就可以啦👍🐷西班牙黑毛豬🥢花枝片放入邊爐鍋唔需要太耐就已經可以食,食落新鮮🦐蝦膠油炸鬼蝦膠讓左係油炸鬼表面,再分別放上蟹籽及海苔油炸鬼吸晒湯底既鮮甜,蝦膠彈牙,整體好夾🥢鮮墨魚滑墨魚滑肉質好結實,咬落好彈牙爽口,仲有啲蟹籽係表面,食落脆卜卜🥬娃娃菜🥢炸午餐肉平時叫午餐肉都係生午餐肉,放入鍋內整熱食,點知呢道提供既係已新鮮即炸既午餐肉,熱辣辣送到面前,即時咬左一啖,外脆內軟
🌽椒鹽粟米
平時食大排檔都必點既👍呢款有點偏辣但好食既
🥢大連鮑魚
🐷西班牙黑毛豬
🥢花枝片
放入邊爐鍋唔需要太耐就已經可以食,食落新鮮
🦐蝦膠油炸鬼
蝦膠讓左係油炸鬼表面,再分別放上蟹籽及海苔
油炸鬼吸晒湯底既鮮甜,蝦膠彈牙,整體好夾
🥢鮮墨魚滑
🥬娃娃菜
🥢炸午餐肉
平時叫午餐肉都係生午餐肉,放入鍋內整熱食,點知呢道提供既係已新鮮即炸既午餐肉,熱辣辣送到面前,即時咬左一啖,外脆內軟👍好正