2019-09-18
港式居酒屋有串燒食有啤酒飲 啱曬我呢啲咁鍾意食宵夜嘅人 難得聽日放假 一於食過痛快 飲過痛快 已經夜深 入座率依然超高 皆因呢度嘅食物質素確實有水準創意芝士蒜蓉撈丁$49.5超美味嘅創意美食 加咗大量芝士溶及蒜蓉 芝士味道非常濃郁 燒韮菜$19.5 用長簽串起來 一條條的排列得相裝整齊 加上孜然粉 口感鮮香爽口 非常惹味燒牛舌$37 非常厚切的牛舌 燒至外面金黃香脆 中間煙韌彈牙 咀嚼嘅時候有種回彈嘅口感芝心獅子狗$28.5 加咗蜜糖去燒 食落甜甜地 一咬開中間有驚喜 中間嘅芝士呈流心狀態 有香濃嘅芝士味道餃子雞翼 雞翼已經去骨釀入餃子餡料 加咗秘製醬汁去燒 非常有bbq風味 咬落去淡淡肉 好滿足蒜蓉茄子$43 表面鋪滿大量蒜蓉 每一啖茄子都充滿蒜蓉嘅香味 茄子軟熟又多汁 是我每次吃燒烤都會必點嘅食物燒菠蘿$19.5 一咬落去超多汁 燒熱後嘅菠蘿變得更加香甜 當飯後甜品或飯後水果也不錯羊肉串 帶有點點羊騷味 就是喜歡吃這種特別的味道 花枝丸 真係有粒粒花枝在裏面 增加口感層次燒韮菜餃 這是自家製的韭菜餃 外皮燒到脆卜卜 很香口 餡料有大量韭菜 多汁又惹味雞軟骨&燒雞腎 兩樣食物口感都
創意芝士蒜蓉撈丁$49.5
超美味嘅創意美食 加咗大量芝士溶及蒜蓉 芝士味道非常濃郁
羊肉串 帶有點點羊騷味 就是喜歡吃這種特別的味道
花枝丸 真係有粒粒花枝在裏面 增加口感層次
雞軟骨&燒雞腎 兩樣食物口感都非常似 鍾意食爽脆/有趙口嘅 必點之選 用來送啤酒一流
菠蘿啤$13.5 味道甜甜地好易入口 菠蘿味道唔假
一行六人總共食咗咁多嘢 叫到一枱都係嘢食 初時以為每樣食物要慢慢燒 一定有排啦...點知 食物送餐速度快到不得了 有速度但食物質素並無因此而下降