餐厅: Bugis@叻沙・海南雞飯
资讯:

2020-05-03 809 浏览
去D2揾好嘢食!同同事两个人每人叫咗一个lunch 马拉猪颈肉喇沙渗渗🍜好奇想睇吓咩叫渗渗 原来系指油面加米粉 个人比较钟意油面 口感弹牙啲 米粉就可以吸汤 喇沙汤底浓郁 椰浆味浓 个人觉得可以辣多少少🤤成碗喇沙好多𩠌 除咗猪颈肉 仲有鸡蛋 鱼蛋 豆卜 猪颈肉炭烧感唔重 都唔够嫩滑 😕印尼炒饭 用石头锅上 有诚意 🤟热辣辣仲可以整到饭焦 卖相睇落好丰富 味道方面 鸡肉串沙嗲汁惹味 炒饭偏咸 有几只甜辣酱炒虾 同样太重味 成碗饭食完就好口渴😿欣赏佢嘅饮品 叫咗斑兰薏米水 感觉滋润 另外仲有罗汉果茶 都几有特色
去D2揾好嘢食!

同同事两个人每人叫咗一个lunch

2020-04-28