2022-11-17 92 浏览
閒日傍晚時分去咗南島,食咗個晚餐。 南島位於西灣河站距離地鐵站大概 5分鐘路程就到 ,十分方便 。餐廳地方闊落 ,環境乾淨清潔, 職員都好有十分友善。食物方面叫咗串燒, total有4串,可選擇豬牛雞,三選二。我就叫咗 雞同牛, 串燒燒到香噴噴每串個size都好唔小。 肉質燒到 唔會好乾身,剛剛好, 再配埋個沙爹醬, 唔錯。之後再叫咗個泰式炸蝦餅,有四件 ,一分為二total有八小件 。蝦餅炸得非常香脆, 肉質彈牙, 再配埋個泰式醬泰式辣醬,正!最後叫多咗個大蝦米紙卷, 大蝦米紙卷皮非常之薄,裏面包住 大蝦同一些爽口嘅 甘筍條 椰菜條等等,令到成個口感非常fresh, 再配埋有一個芒果醬, 簡直係非常開胃。其實餐廳除咗呢啲小食之外,仲有好多唔同特色嘅星馬泰菜式, 適合大棚人。
餐廳地方闊落 ,環境乾淨清潔, 職員都好有十分友善。