2022-09-02 42 浏览
阿來客棧 (銅鑼灣).呢間燒肉啲肉質素好好,個人食得太多野後貴精不貴多,呢啲份量細細地但啲肉真係入口半化.▪️馳名重慶辣雞煲半隻*(微辣)▪️.要我諗港島區雞煲一定係揀呢間,$168半隻雞煲惹味,再加上配料牛氣沖天(分別係金錢肚,牛腩,牛根等)會落埋個鍋一齊,索曬啲汁,好好食勁惹味🤪 如果可以有埋雞軟骨就正啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️鬼馬墨魚脆▪️.好耐無食類似嘅野,好多地方有但唔係到到好食!我最怕係有隻墨魚脆係釀個生墨魚肉係油炸鬼入面,變相要淥完先食得嘅時候,油炸鬼已經腍曬🥲 但呢個墨魚彈牙,油炸鬼又脆,配上酸甜汁!.▪️ 鮮鵝腸/爽脆白鱔片/娃娃菜/薯粉▪️.除左鮮鵝腸係一份之外,其他都係半份,二人已經非常夠食。 白鱔片好香四片一人兩片(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 娃娃菜必叫,薯粉出乎意料地夾,加上醬汁,少少葱同醋撈埋食勁正!.📌 阿來客棧 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.
阿來客棧 (銅鑼灣)

▪️馳名重慶辣雞煲半隻*(微辣)▪️

▪️鬼馬墨魚脆▪️

▪️ 鮮鵝腸/爽脆白鱔片/娃娃菜/薯粉▪️
📌 阿來客棧 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️