由銅鑼灣樓上cafe開始,一直對香港郵意都好有好感。年輕一代、小本經營、追夢、以旅行為主題、有自己既工作態度,令我未到訪之前已經一直留意呢間cafe。搬左黎灣仔一排,最近終於黎睇下新店係咩樣。位於巷仔之內,搵左一陣,但一入到黎就奶大驚喜。舖位比以前大左好多,提供更多書、board game,亦寄放左更多明信片同精品。最多驚喜,係多左幾隻可愛的小貓。餐牌亦有更多選擇,花多眼亂。最後,當然點左港女最愛既 Veggie All Day Breakfast同紫薯latte。 呢度靠自助。去到收銀機前落單,同店員溝通完先知原來menu上寫紫薯latte,但其實係香芋latte,唔緊要,一樣咁啱心水。Veggie All Day Breakfast 特別在唔係一般炒蛋,而係黑松露蛋餅,好香口。其他配料都不過不失。而紫薯latte香滑,有奶香,唔會太甜。Cafe黎講,呢度食物都算係唔錯,至於環境當然就一流。無旅行既日子,黎呢度hea下都開心啲。

而紫薯latte香滑,有奶香,唔會太甜。