2018-12-30
平時最怕去啲港女打卡餐廳 九成九睇得又唔食得 呢間餐廳喺尖東果堆五星級酒店嗰頭係慶祝靚女朋友生日特登搵嘅👯♀️入邊啲裝修真心好精緻優雅 入邊有好多花花 最啱幾個女仔放假週末出嚟坐下飲下茶 影下相打下卡果日隔離幾台都係日本師奶嘆下午茶 又或者係韓妹遊客咁叫咗兩個下午茶餐 一個係靚靚日式士多啤梨pancake跟左個粉紅色既醬俾人淋落去 以為佢係普通碎料 結果原來係勁香嘅玫瑰花醬🌹 食落去當下真心surprised 原來係用真玫瑰花整嘅 貴都貴得有道理😂另外一個係有機雞扒配窩夫 雞扒好好食嘅啲肉都好嫩滑 但係窩夫略嫌有啲乾好彩朋友個pancake有啲玫瑰花醬加埋一齊食就啱啱好❤️🌟不過雞扒加窩夫呢個配搭有啲有趣 跟餐加錢有花茶飲 我叫咗一個桂花茉莉烏龍 就真係普普通通冇驚喜 嗰$30真係可以慳返叫其他嘢😂朋友叫咗個beautiful morning 花茶 酸酸甜甜喺提神的 結果成餐我係咁搶住佢杯茶飲 之後個壺桂花茉莉烏龍就擺咗埋一邊😂😂為咗慶祝朋友生日特登叫咗兩個甜品仔擺埋一齊即時問店員可唔可以寫上生日字句佢哋好好 比多隻白色嘅碟我 幫我寫埋落去隔咗一段時間 而家已經唔太記得果兩粒小蛋糕係咩味
呢間餐廳喺尖東果堆五星級酒店嗰頭
之後個壺桂花茉莉烏龍就擺咗埋一邊😂😂
為咗慶祝朋友生日特登叫咗兩個甜品仔擺埋一齊
即時問店員可唔可以寫上生日字句
佢哋好好 比多隻白色嘅碟我 幫我寫埋落去
隔咗一段時間 而家已經唔太記得果兩粒小蛋糕係咩味 但係記憶中 影相又靚 食落去都好好味 唔係死甜同假味 好多層唔同質地cream/mouse/蛋糕底/生果堆砌而成
好有層次感 個價錢真係值回票價既
平時真係好少打咁大篇 係真係同朋友喺呢度食得好開心 朋友都好驚喜係咁影相 成個dining experience very perfect!😍
雖然埋單價錢係有啲貴 兩個人食下午茶 叫咗好多嘢 要成五百幾蚊 但係如果重要日子洗一兩次錢 係開心嘅😇
佢櫃檯啲蛋糕好鬼靚 遲啲另一個朋友結婚bridal shower 應該會買黎恭喜佢🥰