2021-09-12 90 浏览
尖沙咀食个特色午餐,能满足香港女人打卡心态,第一时间就谂起mamaday。呢度简直打卡天堂,周围都被特色的装潢同摆设所吸引住,连餐牌的名子都特色过人,今次又有新野试,真系开心又期待。呢排mamaday 有lunch set选择,睇个餐名都几唔错,我地今次就点了「吉列石斑一定要配芒果他他酱架!配炒蛋多士」同埋「生姜烧豚肉蛋包饭!好味」。第一次试这个「吉列石斑一定要配芒果他他酱架!配炒蛋多士」,吉列石斑炸得几脆,外脆内滑,成个卖相都相当吸引,有红莓沙拉🥗好健康,又有炒蛋同多士,成个combination 都好有西式风味而又不失健康配搭。我就偏爱「生姜烧豚肉蛋包饭!好味」,之前都食过,岩重口味的我、喜欢满满的生姜豚肉同滑蛋,见到都流晒口水,蛋控都真系忍吾住会点,而捞埋一起食味道更佳,十分推荐。两个餐都会配set drink, 蜂蜜红茶同美式咖啡都唔洗加钱而且大大杯好够饮。另外加$8仲可以有餐汤(每天都唔同的汤),而今天就系浓郁的南瓜汤,厚实的口感很不错。食完主食,点少得甜品,午餐加$42 就有比利时窝夫🧇配焦糖,呢个焦糖真系唔讲得笑,好味道不得了,极力推荐呢个甜品,一定要试啊。最后建议到ma
最后建议到mamaday 前订位,因为都几旺场,大家订好位就唔洗等咁耐啦。
2021-07-28
等候时间
5 分钟 (堂食)