2020-05-26 185 浏览
茶記一向是港人熱愛的食市,早餐來一客A餐、午餐食個常餐加杯凍檸茶、tea time 食件西多,再到夜晚食小菜/碟頭飯,彷彿茶記一直陪著我們。所以我到茶記亦偏好order常餐同凍檸茶,今次亦唔例外。午餐肉通粉.丹麥多士 + 火腿炒蛋.HK$48來到大渣哥茶記,當然點我的最愛 - 常餐! 芸芸餸菜當中就叫咗午餐肉通粉。兩塊煎過既午餐肉唔算太脆,但厚度適中,湯底可以再濃味少少;丹麥多士同火腿炒蛋亦都唔差,丹麥多士烘完好脆好好食,而且唔會好油,再連埋炒蛋食,口感比起普通多士就更加豐富。可能食lunch 時間比較多人,沒有2人座位,只得卡座。眼看對面兩位女士食碟頭飯,好大碟又足料,下次都要過黎試試。

午餐肉通粉.丹麥多士 + 火腿炒蛋.HK$48