2023-05-13 71 浏览
餐廳充滿越式風情, 天花掛滿燈籠, 樓底好高, 充滿空間感, 周圍都用上藤同木做配搭, 好有渡假氣氛, 枱與枱之間有舒適距離, 坐得好舒服。𓊈越式生蝦刺身 $𝟷𝟹𝟾𓊉同平時泰式生蝦有少少唔同, 用上越南虎蝦配柑桔魚露汁, 另外仲有好多青檸, 虎蝦肉質爽嫩彈牙, 醬汁帶有少少酸味非常清新。𓊈脆炸軟殼蟹 $𝟷𝟸𝟾𓊉軟殼蟹炸得好酥脆, 唔會太多粉, 每啖都食到蟹肉, 下面嘅青木瓜絲整得好好食, 酸酸地好開胃。𓊈炭燒豬腩串燒 $𝟽𝟾𓊉豬腩肉串好邪惡, 有一層厚厚嘅脂肪, 充滿油脂感, 加埋魚露焦糖汁, 酸酸甜甜好好食!𓊈參巴醬炒通菜 $𝟾𝟻𓊉參巴醬由辣椒, 蒜頭, 乾蝦, 香茅等香料混合而成, 味道香辣, 通菜炒得清爽, 2者味道好夾。𓊈炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊 $𝟹𝟸𝟾𓊉和牛後腰脊都幾大塊, 每塊都燒得好粉嫩, 肉質結實有嚼勁, 幾juicy, 側邊配有焦糖魚露汁可以蘸點, 幾好食。𓊈Iced Lemon Tea $𝟺𝟶𓊉檸檬茶都幾大杯, 味道正正常常。𓇊 整體食物質素都好好, 店員友善, 環境空間好舒適, 感覺好 Chill, 值得推介!

𓊈越式生蝦刺身 $𝟷𝟹𝟾𓊉

𓊈脆炸軟殼蟹 $𝟷𝟸𝟾𓊉

𓊈炭燒豬腩串燒 $𝟽𝟾𓊉

𓊈參巴醬炒通菜 $𝟾𝟻𓊉

𓊈炭燒澳洲頂級M9和牛後腰脊 $𝟹𝟸𝟾𓊉

𓊈Iced Lemon Tea $𝟺𝟶𓊉
檸檬茶都幾大杯, 味道正正常常。