2024-04-29 201 浏览
今日晚餐去左康城 The Lohas商场食泰国菜。有别于一般嘅泰国菜餐厅,Tommy Yummy 好啱打卡, 由餐厅装潢到menu, 都落足心机,满满泰国渡假风情。餐厅整洁,座位舒适,店员都好有礼貌,到6点后仲会换上较暗嘅灯光,环境更放松同有气氛。落单用QRcode,同时都有实体menu,有设计感之余仲有好多餐点图片,非常方便。主食 青咖哩鸡肉炒金边粉份量都好大份,旁边配上青柠,花生碎,芽菜,辣椒粉,按个人喜好配搭。一开始以为青咖哩呢款餐点系唔太辣嘅,但食起黎有越黎越重嘅辣味,好惹味。捞匀花生碎,芽菜,食落口感丰富。鸡肉味道够,食落唔会干,保持到肉汁,而金边粉条条分明,染上青咖哩嘅淡绿色,食落熟度同调味都好一致。味道唔错!小食 叫左自选三款嘅 任你泰串,用个靓靓玻璃杯装住沙爹牛肉串,牛肉肉质有咬口但唔会韧。食落香口又有牛味!泰式猪肉丸,总共有4粒,爽口弹牙,有肉汁泰式糯米猪肉肠,唔系到到都有得食糯米猪肉肠,烟韧口感配上碎猪肉,啖啖满足。再配埋 海鲜酸辣汁,食落酸酸地,一d都唔觉得油腻。泰式串烧质素唔错!饮品 叫左泰式奶茶摆盘好靓,虽然冇得拣甜度,不过饮落我觉得啱啱好。做到厚身质感嘅奶茶
今日晚餐去左康城 The Lohas商场食泰国菜。

主食 青咖哩鸡肉炒金边粉

捞匀花生碎,芽菜,食落口感丰富。

鸡肉味道够,食落唔会干,保持到肉汁,
味道唔错!

小食 叫左自选三款嘅 任你泰串,用个靓靓玻璃杯装住

沙爹牛肉串,牛肉肉质有咬口但唔会韧。食落香口又有牛味!

泰式猪肉丸,总共有4粒,爽口弹牙,有肉汁

再配埋 海鲜酸辣汁,食落酸酸地,一d都唔觉得油腻。
泰式串烧质素唔错!

饮品 叫左泰式奶茶
摆盘好靓,虽然冇得拣甜度,不过饮落我觉得啱啱好。做到厚身质感嘅奶茶,香甜而不腻。配上辣辣地,惹味嘅食物真系一流。

食完正餐要用返个甜品作结- 泰奶Tiramisu
不得不说餐厅对摆盘真系花左唔少心思。

浸满奶茶嘅饼底配上绵密嘅 cream cheese口感顺滑,香甜。

餐厅坐得舒服,食物好味又多选择仲好啱打卡,约埋一班朋友就最啱。
2024-04-29