2021-06-16
今日同朋友黎到位於荃新天地既Pickabowl快食dinner1900黎到餐廳大約5成滿,留意到多數人都係會選擇買外賣今次其實已經係我第三次黎啦,食過兩次翻尋味,覺得呢d bowl好食得黎又健康,適合我減肥食佢除左右拼好左既bowl之外,你都可以自己mix and match今次就叫左一個signature: Giant's bowl 同埋一個自選bowlGiant's Bowl ($106)呢個bowl 有三款protein, 分別係辣味三文魚、經典吞拿魚同埋泰式熟蝦魚肉protein 好大粒同埋係fresh既,食落口感唔錯調味黎講辣味三文魚有煙燻味好食d,吞拿魚就平平無奇熟蝦同樣都好大隻,食落爽口彈牙,配上調味適中、十分開胃既酸汁,食起黎更加正不得不提係個巨型份量既牛油果,平時出街叫d牛油果都比得好少:‘(,呢個價既飯比到半粒巨size avocado你都真係幾抵食自選bowl (加州三文魚、泰式青檸熟蝦、彩虹、白飯+黃姜椰菜花)($86)自選bowl可以自己揀兩款protein、蔬菜組合同埋carbohydrate食咩,選擇都好多個人好喜歡佢個黃姜椰菜花底,黃姜味濃、口感同普通飯
1900黎到餐廳大約5成滿,留意到多數人都係會選擇買外賣
Giant's Bowl ($106)
魚肉protein 好大粒同埋係fresh既,食落口感唔錯
調味黎講辣味三文魚有煙燻味好食d,吞拿魚就平平無奇
個人好喜歡佢個黃姜椰菜花底,黃姜味濃、口感同普通飯粒相差無幾,減肥食就啱曬
佢個bowl既份量都幾多,好抵食,食完飽肚感max又唔會好有罪惡感呢兩點令我愛上左呢間餐廳
跟餐叫drinks有平,好似呢兩支果汁就各$22
個人比較喜歡支Apple Pineapple Guava Kale Juice
酸酸甜甜好開胃,飲落都會覺得好fresh:)