2021-04-02
Wako sake bar 喺繁忙嘅weekdays 比咗我一晚輕鬆時刻今晚試咗梅鐵板2人前套餐,整個體驗非常滿意。二人餐前菜主食連甜品有8款食物,配埋Free flow清酒食飽飲醉兩個人都只係$688(另+1),個人覺得超抵食!日式裝潢同寬闊設計非常舒適,坐低就拎清酒樽出Sake bar 拎酒。首先入目嘅係林林總總嘅日本清酒,凍熱皆具加埋應該有百幾款,非常壯觀。另一驚喜就係Sake bar 隔離嘅街機,可以2人連線打街霸,如果同另一半或者朋友Chill 住打機都幾開心。食物方面,上菜節奏控制得好,食物一樣接一樣,先到嘅係豐洲直送嘅刺身三點盛,新鮮,刺身夠新鮮就好食!鐵板燒比目魚,皮脆肉嫩,坐爐邊枱仲可以望住師傅燒,重溫一下置身日本嘅體驗。串燒拼盤擺盤清緻,雞牛豬加蘆筍同蘑菇,肉嘅火候控制得唔錯,保持到肉汁唔會太老,蘆筍我最至,可惜無得encore。中間上咗碟北海道松葉蟹棒配日本小茄子,蟹肉鮮甜而且茄子清爽,可以清一清味蕾食主菜。安格斯牛肉薄燒驚喜之作,薄燒肉質超嫩,中間包炸蒜同香蔥,好惹味。主食可以烏冬炒飯2選1,感覺上炒飯可以帶嚟更多驚喜,炒飯粒粒分明仲夾雜住蝦乾同蔥嘅香味,屬
主食可以烏冬炒飯2選1,感覺上炒飯可以帶嚟更多驚喜,炒飯粒粒分明仲夾雜住蝦乾同蔥嘅香味,屬於高水準炒飯,諗返都流口水。
呢一餐絕對抵食之後,值得再次光臨。