2007-09-24 4 浏览
因為同朋友放工之後行下街,朋友話不如去呢間食反正大家都唔想食full dinner。叫左一個牛肉麵、雞亦麵、涼拌青瓜、蒜泥肉青同埋肉鬆蛋卷。兩個人根本就食唔晒d野既,不過樣樣都想試下囉。牛肉麵呢最好食既都係d蘿蔔;牛肉佢就係用左牛展,不過而家d牛展都唔難整,所以合格囉。個雞亦好食好滑,應該係浸熟囉,肯比心機去煮。涼拌青瓜我覺得佢醃得耐左少少,所以好味不過就無左青瓜味囉。蒜泥肉青就用左豬頸肉黎代替白肉,不過佢做到D豬頸肉好爽,一D都唔肥膩,呢個好食! 另外仲有個肉鬆蛋餅就好好食,我食到停唔到口,差唔多我一個人食晒~~~你地又唔好估我食得咁癲,我同我朋友都無食晒碗麵,淨係食晒d餸即~~~要睇相就麻煩去: http://hk.myblog.yahoo.com/alison1803/article?mid=7872&fid=5