2018-04-26 758 浏览
一行六人一起食Lunch, 大家一致想食素菜,最後揀左呢間有口碑的西式素食餐廳。我地叫左四個set lunch! 有沙律,湯(中湯和西湯),main course, 飲品和甜品(加$20), 再另外散叫。果仁鮮瓜絲麵沙律配檸香芒果醬~清新甘荀地瓜扁豆忌廉湯~香濃creamy粉葛陳皮甘荀赤小豆湯~勁多湯料,無味精,正黑松露薯蓉焗大啡菇~啡菇又大又厚肉,薯蓉鋪滿菇面,好美味茄子猴菇栗子豆腐煲~好入味,最正係D栗子印度薄餅~好鬆脆,好香Set B 梅菜茄子栗子煲配珍珠糙米飯~配飯一流Set C 和風淮山野菌燴扁意粉~淮山好爽,扁意粉亦好煙韌,好正Set F 牛油果鮮蔬墨西哥卷餅配红菜頭蔬果~墨西哥卷餅比較鞋和乾,下次應該唔會再叫Set A 喇沙什錦鲜蔬湯麵配天婦羅蒟蒻~湯太稀和淡味,但天婦羅炸漿算幾薄甜品:士多啤梨tart~賣相好靚好吸引,士多啤梨好fresh, tart底亦好脆另外得不提是腰果露,好香好滑,必叫項目

果仁鮮瓜絲麵沙律配檸香芒果醬~清新

甘荀地瓜扁豆忌廉湯~香濃creamy

粉葛陳皮甘荀赤小豆湯~勁多湯料,無味精,正

黑松露薯蓉焗大啡菇~啡菇又大又厚肉,薯蓉鋪滿菇面,好美味

茄子猴菇栗子豆腐煲~好入味,最正係D栗子

印度薄餅~好鬆脆,好香

Set B 梅菜茄子栗子煲配珍珠糙米飯~
配飯一流

Set F 牛油果鮮蔬墨西哥卷餅配红菜頭蔬果~
墨西哥卷餅比較鞋和乾,下次應該唔會再叫

Set A 喇沙什錦鲜蔬湯麵配天婦羅蒟蒻~
湯太稀和淡味,但天婦羅炸漿算幾薄

另外得不提是腰果露,好香好滑,必叫項目
2018-04-26